TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

15 EZER Ft FELETTI MEGRENDELÉSED MELLÉ INGYENES KISZÁLLÍTÁST ADUNK AJÁNDÉKBA, GLS-sel történő szállítás esetén!

Válassz prémium alvásélményt a jobb élethez!         Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba: 06 30 950 2434  H-P: 9-17

Prémiumtex Blog

Toll vagy pehely? – Mi segítünk a döntésben

Nahóczky Adrienn
2021.09.27 13:09
Toll vagy pehely? – Mi segítünk a döntésben

Sajnos, már visszavonhatatlanul vége van a nyárnak, beköszöntöttek a hűvös őszi napok. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után, este bebújni a jó meleg ágyunkba. A legkellemesebb ágymeleget még mindig a természetes töltetű paplanok nyújtják, ezek közül is elsősorban a toll, a pehely vagy a félpehely paplanok. Biztosan a Te emlékeidben is élénken él még a nagymama óriási, nehéz, steppelés nélküli paplanja, amiben ide-oda csúszkált a pehely és toll töltet, netán még szúrt is, eldugult az orrod, tüsszögni kezdtél… Szeretnélek megnyugtatni, a 21. századi, modern paplanok már távolról sem ilyenek!

 

A toll- és pehelypaplanokat ma már „kazettásra” varrják, ami megakadályozza az úgynevezett „hidegzónák” kialakulását. Gondolom, Te is ismered az érzést, amikor reggelre majd megfagy a kezed vagy az egész felsőtested, mert a paplan töltete mind a lábadnál landolt az éjszaka folyamán. Ez többé nem fordulhat elő, hiszen a varrási technikának köszönhetően a töltet egyenletesen oszlik el az egész paplanban. Paplanjaink fedőanyaga finom pamutból szőtt, toll- és pehelybiztos anyagból készül: ez megakadályozza a toll vagy a pihe kibújását az anyagból. Az anyag felülete pedig antiallergén anyaggal kezelt, így az allergiások is bátran használhatják.

 

 

Benned is felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik a jobb választás a toll vagy a pehely töltet?

A pehelypaplan mindig is státuszszimbólumnak számított, gondoljunk például a lányok kelengyéjére, aminek összetétele, anno nagyban megnövelte férjhez menési esélyeiket…

A pelyhek fizikai tulajdonságuknál fogva több levegőt képesek körülölelni, így jóval nagyobb a paplan szigetelő és hőmegtartó képessége. Ugyanebből az okból kifolyólag a súlya is kisebb, mint a toll paplané. Összefoglalva, a pehelypaplanok melegebbek, jó hőszigetelők (ami nyáron is fontos szempont!), könnyűek, finomságuk miatt kellemesebb, komfortosabb velük az alvás, mint a tollpaplanokkal. Továbbá a pehely nagy előnye még az is, hogy könnyedén felszívja a nedvességet, így kellemesen száraz alvókörnyezetet biztosít.

 

 

Csak képzeld el! Pehelypaplanod úgy fonódik köréd, hogy nem érzed, hogy lenne rajtad bármi is, és mégis melegen tart még a kimondottan hűvös hálóban is. Ráadásul, a huzat antiallergén kikészítésének köszönhetően, nem zavarja nyugodt pihenésedet sem.

A NATURTEX Magyar Termék Nagydíjas, prémium minőségű Tulipán termékcsaládja a luxust képviseli. Töltetük különleges gonddal, kézzel válogatott, termálvízzel tisztított, extra finomságú 100% magyar libapehely.  Kattints a képre!

                                                                         

Mivel nem mindenki engedheti meg magának a pehelypaplan luxusát, ezért készítenek toll- és úgynevezett félpehely paplanokat is. Ezek azonban kevésbé finomak és puhák a toll keményebb szerkezete miatt. Térfogatra 50-50% a toll és a pehely aránya, ezért hívják félpehelynek. Mivel az I. osztályú libapehely ára többszöröse a toll árának, így érthető, hogy miért olcsóbb. A NATURTEX kiváló minőségű toll- és félpehelypaplanjai, párnái azonban így is megközelítik a tisztán pehely töltetű termékek puhaságát, komfortosságát, mivel a töltetben a libák szárnya alatti finom tollakat keverik a pehelyhez.

 

Tisztítási tippek: Ahhoz, hogy pehelypaplanod hosszú évekig szép álmokat nyújtson, nagy figyelemmel kell gondoznod. A gyakori szellőztetés alap dolog az ágyneműknél és paplanoknál, a pehelypaplannal sincs ez másként. Akár naponta is kiszellőztetheted (de ezt ne tűző napon tedd, mert attól kiszikkadhat), hogy az éjszaka felgyülemlett verejték távozzon belőle és felfrissüljön. Emellett érdemes rendszeresen átmozgatni, illetve óvatosan felrázni, hogy visszakaphassa eredeti formáját. Porolni, ütögetni nem szabad a se a toll-, se a pehelypaplant (ahogy porszívózni sem), mert a pehely és aprótoll széttörhet, szétszakadhat. Vannak pehelypaplanok, amik nem moshatók, ezeket tisztítóba kell vinni, ha nagyon összekoszolódnak.  Azonban vannak olyanok is, amik 30°C fokon mosógépben is moshatók, illetve szárítógépbe is berakhatók.