TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

15 EZER Ft FELETTI MEGRENDELÉSED MELLÉ INGYENES KISZÁLLÍTÁST ADUNK AJÁNDÉKBA, GLS-sel történő szállítás esetén!

Válassz prémium alvásélményt a jobb élethez!         Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba: 06 30 950 2434  H-P: 9-17

Prémiumtex Blog

Te tudod miért álmodunk?

2020.12.09 08:00
Te tudod miért álmodunk?

Ez a kérdés, illetve, hogy álmaink valójában mit jelentenek, az emberiséget már a kezdetektől fogva érdekelte. Különféle álmoskönyveket alkottak, melyben feljegyezték a leggyakoribb álmokat és azok lehetséges jelentését. Az évek során pedig több tudós is előállt egy-egy magyarázattal arról, hogy mi is történik igazán álmodás közben, miért van ez a jelenség és mit jelent. Most pedig a Premiumtex.hu is hozzájárul egy kerekebb kép kialakítására az álmokkal kapcsolatban!

A pszichoanalízis vonalán

Sigmund Freud osztrák neurológus és pszichiáter volt, illetve létrehozta a pszichoanalitikus iskolát. Rendkívül foglalkoztatta az álom kérdésköre, így több alkotása is készült ebben a témában. Szerinte álmainkban azok a tudattalan és elfojtott vágyaink jönnek elő, melyeket ébren nem engedünk meg magunknak. Ezáltal, hogy álomként úgymond előjönnek ezek az elfojtott dolgok, kevésbé szorongunk. Vágyakat és szükségletet fejeznek ki.

A REM fázisban álmodunk

Christopher Evans szerint ekkor épülnek be az egész nap során szerzett információk agyunkba, ezt a folyamatot segítik elő álmaink is. Francis Crick szerint pedig ekkor úgymond takarít az agyunk, ennek melléktermékei pedig az álomok.

Megfejtés

Álmaink megfejtéséhez használhatunk álmoskönyvet, de a gyakran bonyolult képekből nehéz lehet eldönteni mi is az, amit keressünk. Arról nem is beszélve, hogy így sokszor ellentmondásos eredményhez lyukadhatunk ki. Érdemes lehet ébredés után álomnaplót írni, melyben lejegyzeteljük álmainkat. Akinek erősebb a vizuális képzelőerője, az esélyesen erősebben és tisztábban emlékszik vissza álmaikra, míg azok, akiknek szegényesebb a fantáziája, az kevésbé. Azok is előnyben vannak emlékezés téren, akik lassan ébredeznek reggel, míg azok akik ébresztőóra zajára ugranak ki reggelente az ágyból.

Ám azt mindenképpen biztosra tudjuk, hogy a pihentető alváshoz szükséges a minőségi párna, paplan és ágynemű, melyek egész éjjel kényelmet biztosítva őrzik álmunkat! 

Érdemes blog szekciónkat követni, ugyanis hamarosan újabb bejegyzéssel érkezünk, melyben eláruljuk, milyen ágyneműt érdemes választani, addig is látogass el a Premiumtex.hu oldalára!